Information for drummers

← Back     Schedule     Concert program     Uniform     Instructions
Rehearsal base      Locations

IF YOU PLAY SAMBA and are interested in joining our bateria, please, fill in this registration form: http://goo.gl/forms/oE2lL2LNx6

The Festival’s program

  • 27.05, Fri
    18:00 — tuning surdos
    19:30-21:30 — rehearsal for drummers
  • 28.05, Sat
    11:45 — Volunteers’ briefing (ZIL, 3rd floor, small theater hall)
    12:00 — briefing for participants of the parade (same place)
    12:30-14:00 — rehearsal for drummers (ZIL, 3rd floor, small theater hall)
    12:30-14:00 — rehearsal for passistas (ZIL, 2nd floor, the hall behind the children’s library (to enter it go straight through the library))
    14:00-15:00 — interval, free time
    15:00-18:00 — rehearsal for drummers
    20:00 — party at «Tiki-Bar», Rainha Da Bateria contest (Facebook, ВКонтакте)
  • 29.05, Sun
    Event: Facebook, ВКонтакте
    10:30 — gathering on the Bycicle Parade’s start point
    11:00-13:00 — performance at the Bycicle Parade
    15:00-15:45 — gathering at the «La Boule» cafe, Gorky Park
    16:00 — general gathering, formation and warm-up near the big fountain
    16:20 — bateria formation and photoshoot at the main entrance of Gorky Park
    16:30 — start of bateria from the main entrance
    17:30-21:00 — concert at the «La Boule» cafe
  • 30.05, Mon
    19:00-20:30 — open workshop for beginners in Samba Real’s studio

Details of the program can change! Stay tuned for updates!

Concert program

Beginning at 17:00 (right after the parade).
The timing is rough!

  1. 17:00 15 min. «Time Of The Night People» (songs)
  2. 17:15 5 min.   «Rio Angels» (dance)
  3. 17:20 10 min. «SambaGalinha» (drums)
  4. 17:30 5 min.   «Tropicana Show» (dancing)
  5. 17:35 35 min. Nadya Alexeeva and «Enjoy Drumming» (songs, drums)
  6. 18:10 5 min.   «Rio Angels» (dance)
  7. 18:15 10 min. «SPB Percussion Club» (drums)
  8. 18:25 5 min.   «Tropicana Show» (dance)
  9. 18:30 15 min. «Samba De Primeira» (drums, songs)
  10. 18:45 25 min. «Tambores» (songs)
  11. 19:10 5 min.   «Rio Angels» (dance)
  12. 19:15 15 min. «Drum Kitchen» (drums)
  13. 19:30 5 min.   «Edycalibri» (dance)
  14. 19:35 20 min. Igor Germano (songs)
  15. 19:55 5 min.   «Edycalibri» (dance)
  16. 20:00 15 min. «Samba Real» (drums, songs)
  17. 20:15 10 min. Gabriela (songs)
  18. 20:25     10 min. The Big Festival’s Bateria (samba enredo)

Details of the program can change! Stay tuned for updates!

Uniform for drummers

The uniform for the Festival’s bateria is: WHITE TROUSERS (shorts, skirt) and the FESTIVAL’S T-SHIRT. Each participant buys his own t-shirt (600 RUB). White shoes would also be great!
You can buy the t-shirt at the rehearsals. Please, come a little bit in advance.
Moscow Samba Festival 2016 футболка вид спередиMoscow Samba Festival 2016 футболка вид сзади

Rehearsal base

Instructions

  • Every drummer must be shure that at the Parade he/she will have his instrument, his belt and his sticks. Take them with you or make shure that the instrument is going to be taken there.
  • We’re going to play samba-enredo at 130-140 bpm.
    For example, performance of the 2014 festival’s bateria:

Locations

Bycicle parade — 10:30

Beginning of prospekt Akademika Sakharova.

Gorky Park — 15:00-21:00.